tiistai 2. syyskuuta 2008

Kokkailuja ja leipomuksia!

Omenapiirakka


2munaa
1,5dl sokeria
1 1/4dl vehnäjauhoja
1dl spelttijauhoja
1tl leivinjauhetta
3/4dl maitoa
1/2dlöljyä
omenaviipaleita
sokeria
kanelia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, lopuksi lisää maitoa ja öljy. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Lisää päälle omenaviipaleet ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
Paista 225asteessa uunin alatasolla n.15min.



Peltileipä

5dl vettä
1/2dl siirappia
2tl suolaa
1pss kuivahiivaa
n.12dl jauhoja
1/2dl öljyä
voiteluun vettä+ halutessa päälle sieminiä tai leseitä
lämmitä vesi hiukan kädenlämpöistä lämpimämmäksi,lisää veteen suola ja siirappi sekoita kuivahiiva osaan jauhoista, lisää jauhoja ja öljy. Itse tykkään jättää taikinan aika löysäksi niin sen saa helpomin levitettyä pellille.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, jaa taikina ruuduiksi taikinapyörällä. Anna kohota n.15min. Voitele ennen uuniin laittoa kevyesti vedelle ja lisää halutessasi pinnalle siemeniä tai leseitä. Itse laitin unikon- ja seesaminsieminiä vähän.
Paista 200asteessa uunin alatasolla n.20 min.

Kinkkukiusaus
1kg perunasipulisekoitusta
1pss/rasia kinkkusuikaleita
4dl ruokakermaa
suolaa ja pippuria myllystä
Laita uunivuokaan puolet jäisestä perunasipulisekoituksesta, lisää kinkkusuikaleet ja loput perunasipulisekoituksesta. Kaada päälle kerma ja jauha myllystä pinnalle hiukan suolaa ja pippuria.
Paista 200asteessa hiukan reilu tunti.


Kanttarellikastike
n.1litra tuoreita kanttarelleja
50g margariinia
0,75dl vehnäjauhoja
2dl ruokakermaa
5dl maitoa
suolaa
valkopippuria
paista ensin kanttarelleista liika neste pois, lisää margariini ja hetken päästä sekoita joukkoon vehnäjauhot, lisää kerma ja maito.Anna kiehahtaa, jos tuntuu liian paksulle lisää maitoa. Lisää lopuksi suola ja valkopippuri.



Ei kommentteja: