maanantai 11. elokuuta 2008

Piirakkaa.

Pellillinen suklaapiirakkaa. Ohje:

2½ dl vettä
200 g margariinia
4 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1½ tl soodaa
1 dl bulgarianjogurttia
2 munaa

Kuorrutus:
2 rkl maitoa (tai kahvia)
100 g margariinia
1 rkl kaakaojauhetta
n. ½ pkt tomusokeria

Päälle voi halutessaan ripotella kookoshiutaleita tai nonparelleja
Kiehauta, vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola kattilassa.
Jäähdytä seos.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt margariini-seos siihen.
Lisää seokseen myös munat ja jogurtti, sekoita puuhaarukalla.
Laita pellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Jäähdytä ja tee kuorrutus sekoittamalla margariini, maito ja kaakaojauhe kattilassa, anna kiehahtaa ja lisää joukkoon tomusokeri

Itse tein me&i kutsuja varten maidottoman version niin, että korvasin taikinan jogurtin soijavanilja jogulla ja kuorrutukseen laitin maidon tilalle tilkan vettä. Ei yhtä hyvää, mutta menettelee! Niin ja sinistä keijua käytin margariinina.

Ei kommentteja: